En svær start på livet

Julie Beitzel blev født på Den Kgl. Fødsels- og Plejestiftelse i København i 1855 som barn af en ugift mor. På Fødselsstiftelsen kunne kvinder føde uden at oplyse eget eller faderens navn. Julies mor, Sophie Frederikke, døde blot ti dage efter Julies fødsel. Til alt held trådte Julies mormor, Dorothea Beitzel, til og tog Julie i pleje. Dorothea var blevet enke i 1849 og boede med 2 voksne børn i en lille lejlighed på Christianshavn, København. Fødselsstiftelsen betalte et beskedent vederlag til Dorothea for plejen. Dorothea døde som 68-årig, da Julie var 5 år. Forinden kom Julie i pleje, som betalingsbarn, på landet hos en dyrlæge i Rørby sogn ved Kalundborg. Hvor længe Julie var i pleje, ved vi ikke. I november 1868 er Julie tilbage i København i Frue sogns arbejdshus og arbejdsskole, København. Efter sin konfirmation året efter kom Julie formentlig ud at tjene som pige i huset, som var den gængse måde for unge kvinder at forsørge sig selv, inden de blev gift. Uddannelse var forbeholdt de unge mænd.

Test

Julie Beitzel