Indvandring fra Sverige, Polen og Tyskland

Sven Svensson indvandrede fra Sverige til Danmark i 1884. Han var en af mange svenskere, som kom fra Småland og Skåne for at finde arbejde. Godserne og de store gårde på Lolland-Falster havde fået et stort behov for arbejdskraft til dyrkningen af sukkerroer fra maj til november. Den fede lerjord på Lolland-Falster egnede sig godt til sukkerroer, og den første sukkerfabrik blev bygget i 1872 i Holeby på Midtlolland. På godserne Engestofte, Lungholm, Ålholm og Orebygård og flere andre var der arbejdskraft fra både Sverige, Polen og Tyskland. En stor del af disse sæsonarbejdere blev i Danmark og stiftede familie ligesom Sven Svensson. Efternavne af svensk, tysk og polsk oprindelse på Lolland-Falster minder os om denne vandring efter arbejde.

Sven Svenssons stamtræ

Se mere på Immigrant museet